ДСБ - Варна
  • pic1
  • pic2
  • pic3

Пресконференция на ДСБ от 11.08.2014 г. в гр.Варна по проекта Южен Поток – видео

 

Видео от срещата

На 11-ти август, понеделник,  от 11 ч., в Арт салон – малка зала, на радио Варна,  г-н Радан Кънев – говорител на Реформаторския блок, говори на пресконференция във връзка с въпросите, свързани с Южен поток.

Радан Кънев, който подаде осттавка като говорител на Реформаторския блок миналата седмица, призова премиера Георги Близнашки да отмени строителното разрешение за проекта Южен Поток.

„На основание на член 107 от Конституцията премиерът да отмени незаконния акт на своите подчинени. Това е негово право и задължение по Конституция. Властимащите да престанат да се крият от тази отговорност. Грабежът започва пред очите на всички и изпълнителната власт трябва да реагира в рамките на своите конституционни правомощия.“, призова Кънев.
Десният политик вече подаде жалба срещу заповедта, с която бившият регионален министър Десислава Терзиева е допуснала предварително изпълнение на подписаните от нея строителни разрешителни.

„Налице е подготовка за мащабен грабеж на стотици милиони левове от страна на консорциум от фирми, който, по общо мнение на българското правителство, на днешното служебно правителство, на всички европейски партньори, е спечелил проекта чрез незаконен търг, който не отговаря на европейските правила. Започне ли това строителство, няма как повече проектът да отговори на европейските правила. Това означава, че този порок ще бъде вече непреодолим, а съответно българският данъкоплатец ще плати огромни средства на този консорциум, след което много сериозни санкции към Европейския съюз“, отбеляза Радан Кънев.

От ДСБ считат, че „замразеният” проект за газопровода противоречи на нормите на Европейския съюз и защитава руските икономически интереси, но не и българските.

Тази седмица се очаква и да се обяви от ДСБ дали Радан Кънев ще се кандидатира за лидер на Реформаторския блок.
Можете да оставите коментар. Pinging is currently not allowed.

1 коментар по “Пресконференция на ДСБ от 11.08.2014 г. в гр.Варна по проекта Южен Поток – видео”

  1. Възрожденеца казва:

    Защо македонските българи се съюзиха с Реформаторския блок а не със Патриотичния фронт? Какво общо има РБ със патилата и желанията на българите от Македония? и тяхното адективно преставяне в Европейския парламент? и още много въпроси на който за съжеление нямам никакво обяаснение.

Коментирайте