ДСБ - Варна
  • pic1
  • pic2
  • pic3

ДСБ – Варна поздравява всички демократи по случай 04 февруари

Автор: ДСБ-Варна

ДСБ – Варна поздравява варненци по случай 04 февруари, денят в който през 1997 г., след масови граждански протести в страната БСП се отказа от мандата си.

Ние помним и ще честваме този ден не толкова като поражението на нашите естествени политически противници, колкото като денят, в който българският народ доказа на себе си и на света, че е способен да се бори и да отстоява правото си на демокрация. В този смисъл 04 февруари е празник за демокрацията в България. Това е и крайъгълният момент за прехода, след който заедно тръгнахме по пътя на реформите, довели ни днес до членството ни в НАТО и в Европейския съюз.

По традиция членовете на всички дясномислещи партии във Варна се събират на разклона на кв. “Виница”, за да отбележат празника. И тази година това не бе изключение.

Председателят на ДСБ-Варна проф. Димитър Камбуров, регионалният координатор Любомир Роев и председателя на клуб „Млади демократи“ към ДСБ-Варна Живко Дорийски отбелязоха датата заедно с коалиционните си партньори от СДС-Варна.
Коментирайте